Focus press setmanal número 7

Presentació

La selecció d’articles d’aquesta setmana comença per una nota dAgenda Pública sobre  les negociacions entre la Unió Europea i els Estats Units de l’Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió (TTIP) i les perspectives escasses d’assolir un acord durant el temps que resta del mandat del president Obama.

Jorge Galindo ens ofereix una evocadora mirada sobre els dubtes existencials d’una Itàlia que ha deixat de ser competitiva i que es debat entre el tancament proteccionista que proposen els grillini i la recuperació de la seva tradició exportadora que representa el reformisme de Matteo Renzi.

Ignacio Varela escruta l’enquesta postelectoral del CIS i assenyala l’edat com el factor més discriminatori en el comportament electoral: els partits emergents (Podemos i C’s) arriben gairebé al 50% en grup dels electors d’entre 18 i 44 anys i només al 14.5% entre el grup dels electors de 65 i més anys.

Roger Palà descriu en una crònica minuciosa el moment actual del moviment independentista català, destacant  les contradiccions que provoquen enfrontaments entre els diferents actors polítics i socials i també a  l’interior de cada un d’ells. Una situació que de persistir pot ser l’avantsala d’una frustració col·lectiva difícil de gestionar.

Per acabar proposem la magnífica aproximació de Diego Beas a les conseqüències no desitjades de la democratització dels mitjans d’informació facilitada per la revolució tecnològica. La tirania de l’opinió està provocant la desfiguració dels fets: “Tots tenim dret a a la nostra pròpia opinió, però no als nostres propis fets” (Daniel Patrick Moynihan)

DESCARREGAR EL DOSSIER

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.