Sobre el Parlament Europeu

El proper dissabte 16 de novembre dedicarem un Taller d’Idees a les eleccions al Parlament Europeu del maig de 2014. La sessió tindrà lloc a la llibreria Alibri (Balmes, 26) entre les 11 i les 13 hores.

Hi intervindran Albert Aixalà (podeu seguir-lo a Agenda Europea), Eduard Güell (podeu seguir-lo a deba-t.org), Dídac Gutiérrez-Peris (podeu seguir-lo a Pasaporte Europa) i Max Vives-Fierro (podeu seguir-lo a la Fundació Catalunya Europa) , que abordaran alguns aspectes d’aquest procés electoral, des de les eines per fer-ne el seguiment a les novetats pol?tiques i institucionals relatives a les competències del Parlament Europeu i a l’elecció del president de la Comissió, sense oblidar els pronòstics sobre el creixement de les diverses opcions nacionalpopulistes.

Aprofitem per recomanar-vos el post de Dídac Guti?rrez, Guía elecciones europeas 2014: partidos y candidatos publicat al blog Agenda Pública i el blog de El Periódico Pasaporte #EP2014

També us recomanem la nova revista La Maleta de Portbou, dirigida per Josep Ramoneda, que en els seus dos primers n?meros mostra una clara i crítica vocació europeista. Veure especialment el dossier del nº 2 (novembre-desembre 2013) dedicat a Alemanya.

Finalment, us recordem que podeu trobar una guia de referències per seguir l’actualitat europea als materials del Club de Lectura dedicats al llibre de José Ignacio Torreblanca, La fragmentación del poder europeo.

 

Us deixem aquí les interessants intervencions dels ponents:

Intervenció d’Albert Aixalà. La política serà europea o no serà

Intervenció de Dídac Gutiérrez-Peris