Antoni Castells: “El desafío de la política: Europa y la gran recesión”

Us anunciem que el proper llibre del Club de Lectura d’aquest curs serà el d’Antoni CASTELLS, “El desafío de la política. Europa y la gran recesión” (RBA. Barcelona, 2012), sobre el que debatrem el proper 11 de febrer, amb la participació del mateix Antoni Castells.

Com és habitual la sessió de debat la farem a la llibreria Alibri (c/Balmes, 26), a les 7 del vespre en punt.

D’aquí a uns dies rebreu un dossier sobre el llibre, dels que us avancem aquesta entrevista a Antoni Castells publicada al diari El País.

Per què aquest llibre?

Seguint amb el propòsit d’aquesta tercera temporada del Club de Lectura de centrar la nostra atenció en els temes europeus, proposem la lectura del darrer llibre publicat per  Antoni Castells, “El desafío de la política”.

Aquesta  proposta  segueix el fil iniciat  amb  el llibre d’Ulrich Beck sobre la responsabilitat d’Alemanya en el futur europeu i el Taller d’Idees dedicat a les pròximes eleccions al Parlament Europeu; continuat més endavant,  amb el de Luuk van Middelaar sobre els complexos mecanismes de funcionament de l’Europa política i el de Martin Schulz sobre proposta socialdemòcrata per avançar cap a la integració política.

Amb Antoni Castells i el seu llibre enllacem amb la tradició de reformisme fort d’arrel socialdemòcrata, convençut del primat de la política (amb cert un aroma gaullista), crític amb la deriva tecnocràtica de la política europea i enfrontat, alhora,  al desafiament dels vells i els nous populismes que intenten ocupar el buit polític generat precisament pel reduccionisme tecnocràtic. Aquesta  tradició reformista és  reinvindicada apassionadament en el capítol final titulat  “La hora de la política”.

Materials de lectura de “El desafío de la política”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.