Qui som i què fem

En iniciar el projecte del Taller de Política, a la tardor de 2011, exposàvem el nostre propòsit amb aquestes paraules:

“El Taller pretén ser un espai de trobada per conèixer, intercanviar i debatre idees sobre el  futur de la democràcia en un nou context que està en procés de definició degut als canvis científics, tecnològics, econòmics, socials i culturals.

És una iniciativa motivada per la preocupació sobre l’evolució de la política democràtica, per l’interès d’entendre el sentit dels fenòmens diversos que l’erosionen i per la voluntat de no ressignar-se a assistir passivament a la crisi dels valors i de les institucions que configuren el nostre sistema de llibertats i de justícia social.

S’adreça a totes les persones que comparteixin aquestes motivacions i vulguin participar en un procés daprenentatge col·lectiu, conscients al mateix temps que venen uns temps en els que caldrà conviure amb la incertesa i a renunciar a la recerca de  les seguretats absolutes.

És un espai que vol ser obert, lliure, cooperatiu, pluralista, generalista, interdisciplinar, innovador i exigent.

Obert a tothom que comparteixi aquestes motivacions.

Lliure de tot condicionament que no sigui la voluntat dels participants.

Cooperatiu per constituir una comunitat d’aprenentatge.

Pluralista dins del marc compartit dels valors d’una societat oberta.

Generalista en no pretendre ser un àmbit de coneixement especialitzat.

Pluridisciplinar en voler beure de disciplines, formats i llenguatges diversos.

Innovador en tant que cercador actiu de noves idees i propostes.

Exigent per la seva voluntat de rigor.

Aquest espai vol ser al mateix temps un club, un taller i un cafè.

Un club que reuneix persones amb inquietuds compartides.

Un taller que recull i produeix materials de reflexió.

Un cafè que convida el debat lliure d’idees.

El Taller s’anirà construint progressivament a partir del desenvolupament de les seves eines de treball allotjades en aquesta pàgina web. En començar estan ja activades dues d’aquestes eines: el Club de Lectura i el Taller d’Idees, dels que penjen articles i uns apunts de lectura.  Paulatinament se’n activaran d’altres com, la Guia de Referències. Amb tots aquests elements anirem dibuixant un mapa temàtic i d’autors sobre el futur de la democràcia, lobjecte, en definitiva daquesta iniciativa.

Passats quatre anys i escaig des de l’inici ens reafirmem en el nostre propòsit liminar, amb l’experiència de la feina acumulada i amb l’estímul de la resposta obtinguda a les activitats proposades.

En aquest temps hem programat 34 activitats, 23 Clubs de Lectura i 11 Tallers d’Idees, en les que han intervingut 40 persones entre autors i ponents, que citem tot seguit:

Albert Aixalà, Catherine Allard, Jordi Amat, Astrid Barrio, Oriol Bartomeus, Lluís Bassets, Sandra Bravo, Pau Canaleta, Xavier Casals,  Antoni Castells, Manuel Cruz, Carles Duarte, David Espiga, Marina Garcés, Eduard Güell, Dídac Gutiérrez-Peris, Antoni Gutiérrez-Rubí, Esteban Hernández, Enric Juliana, David Lizoain, Joan Majó, Joan Marcet, Mariano Marzo, Jordi Mercader, Josep M.Muñoz, Oriol Nel·lo, Andrés Ortega, Roger Palà, Ismael Peña-López, Xavier Peytibí, Joan Rodríguez Teruel, Edgar Rovira, Jordi Sevilla, Jaume Subirana, Joan Subirats, Marina Subirats, Jordi Vaquer, Xavier Vidal-Folch, Ton Vilalta i Max Vives-Fierro.

Sense la generosa predisposició de tots ells i de les llibreries La Central i Alibri que ens han acollit no hagués estat possible tirar endavant el Taller de Política. I, més encara, sense la resposta del d’un centenar llarg de persones participants en les nostres activitats i l’interès de moltes altres que ens segueixen a distància.

Relacionats amb aquestes activitats s’han generat alguns recursos com els 42 dossiers, corresponents a les 24 lectures del Club, a 6 de les trobades del Taller i a 13 Focus Electorals 2015. O la petita biblioteca de 113 llibres formada pels que hem debatut al Club de Lectura i els que hem anat recomanant. Tot plegat de disposició pública a la nostra pàgina web renovada.

Amb aquest petit cabal de coneixements, experiències i relacions, seguirem atents a l’evolució dels anàlisis i les idees que es proposen copsar una realitat difícil de desentrellar i suggerir camins transitables pel futur. Aquesta és la nostra petita ambició: intentar entendre i comprendre junts aquest món en el que ens ha tocat viure.

 

El Taller és una iniciativa de Jaume Bellmunt i d’Antoni Gutiérrez-Rubí.

Si vols subscriure’t als nostres continguts i rebre els avisos, apunta’t:

[contact-form-7 id=”1439″ title=”Formulari de contacte”]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada